Gå direkt till innehåll
AbbVie medverkar i Gymnastik-och Idrottshögskolans nya forskningsprojekt om fysisk aktivitet och hjärnhälsa

Pressmeddelande -

AbbVie medverkar i Gymnastik-och Idrottshögskolans nya forskningsprojekt om fysisk aktivitet och hjärnhälsa

  • Gymnastik- och Idrottshögskolan tillsammans med KK-stiftelsen, AbbVie och ett stort antal företag och ideella organisationer satsar 120 miljoner kronor i ett forsknings-projekt kring fysisk aktivitet och hjärnhälsa

  • Forskningsprojektet går ut på att bättre förstå hur fysisk aktivitet påverkar våra hjärnor och hur hållbara rörelsekulturer kan stödjas

AbbVie meddelar att vi har gått in i ett forskningsprojekt initierat av Gymnastik- och Idrottshögskolan, GIH, för att studera hur fysisk aktivitet kan påverka hjärnhälsan för alla, oavsett fysiska eller kognitiva funktionsnedsättningar. I projektet kommer vi att bidra till vetenskapliga diskussioner baserat på vår kunskap inom neurodegenerativa sjukdomar och neuroplasiticitet.

– Vårt mål är att förbättra livet för människor som påverkas av sjukdom. Att hjälpa människor till hälsa i närvaro av sjukdom samt att förebygga sjukdom är därför viktigt för oss i vårt arbete för en hållbar värld. Det var självklart för oss att medverka i detta samarbete för att tillsammans skapa ny kunskap och möjligheter att lösa framtidens hälsoutmaningar, säger Linn Mandahl, vd på AbbVie Scandinavia.

Förutom GIH, KK-stiftelsen och AbbVie medverkar även företagen Avonova Hälsa, BioArctic, Health Profile Institute, Ikea, Itrim, Monark Exercise, Permobil, Saab, Sats, Skandia och Storytel. De ideella organisationerna Generation Pep, RG Aktiv Rehabilitering och Spinalis stödjer också projektet med sin specialiserade kompetens.

GIHs pressmeddelande återfinns här.


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om AbbVie

AbbVie är ett forskande biopharmaföretag som utvecklar innovativa behandlingar mot svåra sjukdomar, med målet att flytta fram gränsen för vad som är möjligt att uppnå med medicinsk behandling och förbättra livet för människor som påverkas av sjukdom. Våra fokusområden är immunologi, neurologi, onkologi, virologi och ögonsjukdomar. AbbVie finns i 175 länder och har cirka 47 000 medarbetare. I Skandinavien är vi cirka 270 medarbetare med kontor i Stockholm, Oslo och Köpenhamn. Alla tre skandinaviska kontor placerar sig på Great Place to Works topplista över de bästa arbetsplatserna. Besök oss gärna på www.abbvie.se, Facebook @AbbVieSverige och Twitter @abbvie_se.

Presskontakt

Birgitta Björnek

Birgitta Björnek

Presskontakt External Affairs Manager Onkologi, neurologi och infektionssjukdomar +46706308793

Relaterat innehåll

AbbVie är ett forskande biopharmaföretag som utvecklar innovativa behandlingar mot svåra sjukdomar.

AbbVie är ett forskande biopharmaföretag som utvecklar innovativa behandlingar mot svåra sjukdomar. Vi flyttar fram gränsen för vad som är möjligt att uppnå med medicinsk behandling och förbättrar livet för människor som påverkas av sjukdom. Våra fokusområden är immunologi, neurologi, onkologi, virologi och ögonsjukdomar. AbbVie finns i 175 länder och har cirka 48 000 medarbetare. I Skandinavien är vi cirka 330 medarbetare med kontor i Stockholm, Oslo och Köpenhamn. I alla tre skandinaviska länder placerar vi oss på Great Place to Works topplista över de bästa arbetsplatserna. Besök oss gärna på www.abbvie.se, Facebook @AbbVieSverige, och Twitter @abbvie_se.

AbbVie
Hemvärnsgatan 9
171 29 Solna
Sweden