Gå direkt till innehåll
AbbVie toppar listan över Sveriges bästa arbetsplatser för 8e året i rad

Pressmeddelande -

AbbVie toppar listan över Sveriges bästa arbetsplatser för 8e året i rad

För åttonde året i rad rankas AbbVie som en av Sveriges bästa arbetsplatser i Great Place to Works medarbetarundersökning. I år rankas AbbVie som nummer 13. Placeringen är ett resultat av AbbVies medarbetares åsikter om hur företaget presterar inom fem områden; trovärdighet, respekt, rättvisa, stolthet och kamratskap, samt hur företaget arbetar strategiskt och strukturerat för att säkerställa en långsiktigt hållbar kultur.

I år ger AbbVies medarbetare företaget ett 93 procentigt tillitsindex, det vill säga totalresultatet inom de fem områdena. 95 procent känner sig stolta över att arbeta på AbbVie, 96 procent uppskattar sina kollegor, 92 procent känner stor tillit till företagets ledare och 99 procent känner sig stolta över hur vi bidrar till samhället. Allt sammantaget anser 97 procent av AbbVies medarbetare att företaget är ett ”Great Place to Work”.

– Att strategiskt och långsiktigt arbeta med vår kultur är lika viktigt som våra affärsstrategier, säger Linn Mandahl, vd för AbbVie Skandinavien.

– Vår ambition är att skapa en öppen, tillitsfull och dynamisk miljö, där alla medarbetare får vara sig själva och därmed kan driva initiativ utefter sin fulla potential. Det blir bättre för individen, företaget – och inte minst, för att nå vårt mål; att förbättra livet för människor som påverkas av sjukdom, konkluderar Linn Mandahl.

Vårt kulturrecept bestående av 7 viktiga ingredienser är fortsatt ledstjärnan i vårt kulturarbete. Kulturreceptet är också ett exempel på hur AbbVie bidrar till FNs hållbarhetsagenda, Agenda 2030, för att bidra till en bättre värld. Titta gärna på filmen om vår kultur, eller beställ vår bok.

Sedan tre år tillbaka är vi en skandinavisk organisation och resultatet visar starka resultat i alla tre länderna. Vi vet av erfarenhet att kultur är en färskvara, och därför jobbar AbbVie nu vidare strategiskt, långsiktig och fokuserat för att fortsätta att vara en av Sveriges och Skandinaviens bästa arbetsplatser.

Ämnen

Kategorier


Om AbbVie

AbbVie är ett forskande biopharmaföretag som utvecklar innovativa behandlingar mot svåra sjukdomar. Vi flyttar fram gränsen för vad som är möjligt att uppnå med medicinsk behandling och förbättrar livet för människor som påverkas av sjukdom. Våra fokusområden är immunologi, neurologi, onkologi, virologi och ögonsjukdomar. AbbVie finns i 175 länder och har cirka 48 000 medarbetare. I Skandinavien är vi cirka 330 medarbetare med kontor i Stockholm, Oslo och Köpenhamn. I alla tre skandinaviska länder placerar vi oss på Great Place to Works topplista över de bästa arbetsplatserna. Besök oss gärna på www.abbvie.se, Facebook @AbbVieSverige,och Twitter @abbvie_se.

Presskontakt

Theresia Bredenwall

Theresia Bredenwall

Presskontakt Government and External Affairs Director Företagsnyheter, forskning och utveckling +46 8 684 44 600

AbbVie är ett forskande biopharmaföretag som utvecklar innovativa behandlingar mot svåra sjukdomar.

AbbVie är ett forskande biopharmaföretag som utvecklar innovativa behandlingar mot svåra sjukdomar. Vi flyttar fram gränsen för vad som är möjligt att uppnå med medicinsk behandling och förbättrar livet för människor som påverkas av sjukdom. Våra fokusområden är immunologi, neurologi, onkologi, virologi och ögonsjukdomar. AbbVie finns i 175 länder och har cirka 50 000 medarbetare. I Skandinavien är vi cirka 330 medarbetare med kontor i Stockholm, Oslo och Köpenhamn. I alla tre skandinaviska länder placerar vi oss på Great Place to Works topplista över de bästa arbetsplatserna. Besök oss gärna på www.abbvie.se, Facebook @AbbVieSverige, och Twitter @abbvie_se.

AbbVie
Hemvärnsgatan 9
171 29 Solna
Sweden