Gå direkt till innehåll
AbbVies eHälsoinitiativ kan vara en del av lösningen på dagens och framtida hälsoutmaningar

Pressmeddelande -

AbbVies eHälsoinitiativ kan vara en del av lösningen på dagens och framtida hälsoutmaningar

För fjärde året i rad medverkar AbbVie på Vitalis, Nordens ledande eHälsomöte, i år som virtuell mötesplats 25-26 augusti. Tillsammans med olika aktörer i samhället visar vi våra eHälsolösningar som kan vara en del av lösningen på dagens och framtidens hälsoutmaningar.

– Vitalis har blivit en viktig mötesplats för oss där vi tillsammans med andra samhällsaktörer kan utforska hur vi kan sprida och vidareutveckla våra eHälsoinitiativ, vilka kan vara en del av lösningen på några av dagens och framtidens hälsoutmaningar. Men också för att utforska behov av andra innovativa vårdlösningar inom de områden vi verkar. Forskning och medicinska innovationer är kärnan i vår verksamhet, och vi strävar efter att kombinera våra läkemedel med nyskapande vårdinitiativ, vilket ofta innebär olika former av eHälsolösningar, berättar Mia Tillgren Moreau, ansvarig för samhällskontakter på AbbVie.

– Med gemensamma krafter vill vi flytta fram gränsen för vad som är möjligt att uppnå med medicinsk behandling – med människan som berörs i centrum och som en del av lösningen, säger Mia Tillgren Moreau.

Varmt välkommen att ta del av våra initiativ och chatta gärna med oss under pauserna.

Tisdag 25/8 kl 14.30: Psoriasis Home – en mobil tjänst för egenvård, ökad delaktighet och bättre behandlingsresultat.

Nina Sellberg, grundare och VD ADDI Medical, Annelie Edrén, verksamhetschef, Psoriasis-föreningen i Stockholms län

Onsdag 26/8 kl 11.00: Att verksamhetsutveckla med hjälp av modern teknik – Parkinsonbehandling i Östergötland.

Nil Dizdar Segrell, neurolog och docent, Universitetssjukhuset i Linköping

Onsdag 26/8 kl 11.30: Paneldebatt kring att verksamhetsutveckla med hjälp av modern teknik – Parkinsonbehandling i Östergötland.

Moderator: Tobias Nilsson, biträdande sjukhusdirektör, Västra Götalandsregionen

Paneldeltagare: Nil Dizdar Segrell, neurolog och docent, Patrick Vigren, neurokirurg och verksamhetschef, Universitetssjukhuset i Linköping, Marie Morell (M) oppositionsråd Region Östergötland och ordförande i SKRs sjukvårdsdelegation

Onsdag 26/8 kl 15.30: IBD Home – vilka blev effekterna vid distansmonitorering inom IBD?

Henrik Schildt, PwC Sverige, Hans Strid, överläkare och docent, Södra Älvsborgs sjukhus, Marie Andersson, sjuksköterska, Södra Älvsborgs sjukhus, Tobias Nilsson, biträdande sjukhusdirektör, Västra Götalandsregionen

För mer information eller önskemål om intervju, kontakta gärna:

Birgitta Björnek, ansvarig kommunikation, 070-630 87 93, birgitta.bjornek@abbvie.com

Mia Tillgren Moreau, ansvarig samhällskontakter, 072-073 86 03, mia.tillgrenmoreau@abbvie.com

Ämnen

Taggar


Om AbbVie

AbbVie är ett forskande biopharmaföretag som utvecklar innovativa behandlingar mot svåra sjukdomar, med målet att flytta fram gränsen för vad som är möjligt att uppnå med medicinsk behandling och förbättra livet för människor som påverkas av sjukdom. Våra fokusområden är immunologi, neurologi, onkologi, virologi, ögonsjukdomar samt produktportföljen inom Allergan Aesthetics. AbbVie finns i 175 länder och har cirka 47 000 medarbetare. I Skandinavien är vi cirka 330 medarbetare med kontor i Stockholm, Oslo och Köpenhamn. Alla tre skandinaviska kontor placerar sig på Great Place to Works topplista över de bästa arbetsplatserna.
Besök oss gärna på www.abbvie.se, Facebook @AbbVieSverige och Twitter @abbvie_se.

Presskontakt

Birgitta Björnek

Birgitta Björnek

Presskontakt External Affairs Manager Onkologi, neurologi och infektionssjukdomar +46706308793