Gå direkt till innehåll
#Hjärnhälsa2030 - Nytt initiativ för att öka kunskapen om hjärnans sjukdomar och prioritera hjärnhälsa för att förbättra liv

Pressmeddelande -

#Hjärnhälsa2030 - Nytt initiativ för att öka kunskapen om hjärnans sjukdomar och prioritera hjärnhälsa för att förbättra liv

• 1 av 3 svenskar kommer någon gång drabbas av en hjärnsjukdom1

• 1,5 miljoner svenskar i alla åldrar har migrän2

• Parkinsons sjukdom är den snabbast växande neurologiska sjukdomen3

• Alzheimers sjukdom och andra typer av demens fördubblas till 20504

  AbbVie Scandinavia, ett forskande biopharmaföretag som utvecklar innovativa behandlingar och hållbara vårdlösningar mot svåra sjukdomar, startar en ny satsning inom området neurologi; #Hjärnhälsa2030.

  Målet med #Hjärnhälsa2030 är att öka kunskapen kring hjärnans sjukdomar samt att stimulera till att hjärnhälsa prioriteras i hela samhället för att förbättra livet för alla som påverkas av neurologisk sjukdom.

  Neurologiska sjukdomar är en av de största orsakerna till funktionshinder i världen. Den totala sjukdomsbördan är enorm för hela samhället – men framför allt för patienter och närstående. Med hjälp av nya upptäckter och framsteg kan vi förändra detta. Tillsammans.

  Referenser:

  1. https://www.hjarnfonden.se/om-hjarnan/hjarnrapporten/
  2. https://www.lif.se/fokusomraden/en-aktiv-och-hallbar-samhallsaktor/en-fraga-om-liv-och-dod/migran/
  3. https://neurologyacademy.org/articles/parkinsons-expert-calls-for-covid-style-response-to-the-worlds-fastest-growing-disease
  4. https://www.socialstyrelsen.se/globalassets/sharepoint-dokument/artikelkatalog/nationella-riktlinjer/2018-3-1.pdf

  Relaterade länkar

  Ämnen

  Kategorier


  Om AbbVie

  AbbVie är ett forskande biopharmaföretag som utvecklar innovativa behandlingar mot svåra sjukdomar. Vi flyttar fram gränsen för vad som är möjligt att uppnå med medicinsk behandling och förbättrar livet för människor som påverkas av sjukdom. Våra fokusområden är immunologi, neurologi, onkologi, virologi och ögonsjukdomar. AbbVie finns i 175 länder och har cirka 48 000 medarbetare. I Skandinavien är vi cirka 330 medarbetare med kontor i Stockholm, Oslo och Köpenhamn. I alla tre skandinaviska länder placerar vi oss på Great Place to Works topplista över de bästa arbetsplatserna. Besök oss gärna på www.abbvie.se, Facebook @AbbVieSverige,och Twitter @abbvie_se.

  Kontakter

  Birgitta Björnek

  Birgitta Björnek

  Presskontakt External Affairs Manager Onkologi, neurologi och infektionssjukdomar +46706308793

  Relaterat innehåll

  AbbVie är ett forskande biopharmaföretag som utvecklar innovativa behandlingar mot svåra sjukdomar.

  AbbVie är ett forskande biopharmaföretag som utvecklar innovativa behandlingar mot svåra sjukdomar. Vi flyttar fram gränsen för vad som är möjligt att uppnå med medicinsk behandling och för att förbättra livet för människor som påverkas av sjukdom. Våra fokusområden är immunologi, neurologi, onkologi, virologi och ögonsjukdomar. AbbVie finns i 175 länder och har cirka 50 000 medarbetare. I Skandinavien är vi cirka 330 medarbetare med kontor i Stockholm, Oslo och Köpenhamn. I alla tre skandinaviska länder placerar vi oss på Great Place to Works topplista över de bästa arbetsplatserna. Besök oss gärna på www.abbvie.se, Facebook @AbbVieSverige, och X (tidigare Twitter) @abbvie_se.

  AbbVie
  Hemvärnsgatan 9
  171 29 Solna
  Sweden