Gå direkt till innehåll
Region Östergötland presenterar vårdlösningar som minskar vårdskulden för parkinsonpatienter

Pressmeddelande -

Region Östergötland presenterar vårdlösningar som minskar vårdskulden för parkinsonpatienter

På Nordens ledande eHälsomöte, Vitalis, presenterar Region Östergötland flera innovativa vårdlösningar, som trots en pågående pandemi har lyckats hålla nere vårdskulden för parkinsonpatienterna. Dessa lösningar presenteras onsdag 26 augusti på den virtuella Vitalis-mässan.

Nil Dizdar Segrell, neurolog och docent på Universitetssjukhuset i Linköping inleder med att presentera hur de har lyckats verksamhetsutveckla parkinsonvården i Sydöstra sjukvårdsregionen med hjälp av modern teknik.

– Patienterna känner till våra historiskt långa väntetider, och eftersom de mår så pass dåligt vill de ju inte vänta en enda dag längre än nödvändigt. Vi har fått ner väntetiderna från flera månader till enstaka veckor, säger Nil Dizdar Segrell.

I den efterföljande paneldiskussionen med Nil Dizdar Segrell, Patrick Vigren, neurokirurg och verksamhetschef, Universitetssjukhuset i Linköping, Marie Morell (M) Oppositionsråd Region Östergötland och ordförande i SKRs sjukvårdsdelegation samt moderator Tobias Nilsson, biträdande Sjukhusdirektör, Västra Götalandsregionen, diskuteras hur digitala verktyg och innovativa vårdlösningar kan lösa framtidens hälsoutmaningar och redan idag överkomma den upparbetade vårdskulden.

– Just eftersom vi redan innan pandemin hade påbörjat det här arbetet, så är vår vårdskuld ganska liten på kliniken, säger Patrick Vigren.

– Det är precis denna väg vi vill gå: Nära vård, digitalisering, möta patienten där den är och verksamhetsutveckla och använda personalens kompetens. Och för att sprida dessa goda idéer behöver vi skapa strukturer för kunskapsspridning för digitala verktyg kommer att bli självklart för att överkomma den upparbetade vårdskuld som finns, säger Marie Morell.

Se seminarierna på Vitalis och chatta med Nil Dizdar Segrell:

Onsdag 26/8 kl 11.00: Att verksamhetsutveckla med hjälp av modern teknik – Parkinsonbehandling i Östergötland.

Nil Dizdar Segrell, neurolog och docent, Universitetssjukhuset i Linköping

Onsdag 26/8 kl 11.30: Paneldebatt kring att verksamhetsutveckla med hjälp av modern teknik – Parkinsonbehandling i Östergötland.

Moderator: Paneldeltagare: Nil Dizdar Segrell, neurolog och docent, Patrick Vigren, neurokirurg och verksamhetschef, Universitetssjukhuset i Linköping, Marie Morell (M) Oppositionsråd Region Östergötland och ordförande i SKRs sjukvårdsdelegation

Onsdag 26/8 kl 11.00-12.00: Nil Dizdar Segrell finns tillgänglig för frågor och intervjuer på Vitalis chat.

– Samarbetet med Region Östergötland och utvecklingen av dessa vårdlösningar har varit otroligt givande för alla parter. Med gemensamma krafter vill vi flytta fram gränsen för vad som är möjligt att uppnå med medicinsk behandling – med människan som berörs i centrum och som en del av lösningen, säger Mia Tillgren Moreau, ansvarig för samhällskontakter på AbbVie.

Vill du veta mer om AbbVie och våra olika eHälsoinitiativ är du välkommen att chatta med oss under pauserna.

För mer information eller önskemål om intervju, kontakta gärna:

Birgitta Björnek, ansvarig kommunikation, 070-630 87 93, birgitta.bjornek@abbvie.com

Mia Tillgren Moreau, ansvarig samhällskontakter, 072-073 86 03, mia.tillgrenmoreau@abbvie.com


Ämnen

Kategorier


Om AbbVie

AbbVie är ett forskande biopharmaföretag som utvecklar innovativa behandlingar mot svåra sjukdomar, med målet att flytta fram gränsen för vad som är möjligt att uppnå med medicinsk behandling och förbättra livet för människor som påverkas av sjukdom. Våra fokusområden är immunologi, neurologi, onkologi, virologi, ögonsjukdomar samt produktportföljen inom Allergan Aesthetics. AbbVie finns i 175 länder och har cirka 47 000 medarbetare. I Skandinavien är vi cirka 330 medarbetare med kontor i Stockholm, Oslo och Köpenhamn. Alla tre skandinaviska kontor placerar sig på Great Place to Works topplista över de bästa arbetsplatserna.
Besök oss gärna på www.abbvie.se, Facebook @AbbVieSverige och Twitter @abbvie_se.

Presskontakt

Birgitta Björnek

Birgitta Björnek

Presskontakt External Affairs Manager Onkologi, neurologi och infektionssjukdomar +46706308793

Relaterat innehåll

AbbVie är ett forskande biopharmaföretag som utvecklar innovativa behandlingar mot svåra sjukdomar.

AbbVie är ett forskande biopharmaföretag som utvecklar innovativa behandlingar mot svåra sjukdomar. Vi flyttar fram gränsen för vad som är möjligt att uppnå med medicinsk behandling och förbättrar livet för människor som påverkas av sjukdom. Våra fokusområden är immunologi, neurologi, onkologi, virologi och ögonsjukdomar. AbbVie finns i 175 länder och har cirka 48 000 medarbetare. I Skandinavien är vi cirka 330 medarbetare med kontor i Stockholm, Oslo och Köpenhamn. I alla tre skandinaviska länder placerar vi oss på Great Place to Works topplista över de bästa arbetsplatserna. Besök oss gärna på www.abbvie.se, Facebook @AbbVieSverige, och Twitter @abbvie_se.

AbbVie
Hemvärnsgatan 9
171 29 Solna
Sweden