Gå direkt till innehåll
Tillsammans kan vi lösa framtidens hälsoutmaningar:  AbbVie medverkar i nytt samarbete för att stimulera egenmonitorering i cancervården

Pressmeddelande -

Tillsammans kan vi lösa framtidens hälsoutmaningar: AbbVie medverkar i nytt samarbete för att stimulera egenmonitorering i cancervården

Nu inleder AbbVie tillsammans med AstraZeneca, Bristol Myers Squibb, Janssen och Tamro ett unikt samarbete för att stärka förutsättningarna för egenmonitorering inom cancervården. Samarbetet bidrar till att patienter och vård ska kunna tillgodogöra sig de nyttor som forskning om egenmonitorering visar, till exempel ökad trygghet, högre livskvalitet, bättre medicinska resultat och effektivare vård.

– Vi tror på partnerskap för att lösa de utmaningar som finns i vården och skapa en långsiktigt hållbar hälso-och sjukvård med människan som berörs i centrum – och som en del av lösningen. Forskning och medicinska innovationer är kärnan i vår verksamhet samtidigt som vi har lång erfarenhet av att medskapa flera olika vårdinitiativ, ofta i form av eHälsolösningar. Nu ser vi fram emot att dra nytta av våra erfarenheter även inom cancervården, säger Mia Tillgren Moreau, ansvarig för samhällskontakter på AbbVie.

Här kan du se pressmeddelandet från Tamro och mer information om projektet.

För mer information, kontakta gärna:

Birgitta Björnek, ansvarig kommunikation, 070-630 87 93, birgitta.bjornek@abbvie.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om AbbVie

AbbVie är ett forskande biopharmaföretag som utvecklar innovativa behandlingar mot svåra sjukdomar, med målet att flytta fram gränsen för vad som är möjligt att uppnå med medicinsk behandling och förbättra livet för människor som påverkas av sjukdom. Våra fokusområden är immunologi, neurologi, onkologi, virologi och ögonsjukdomar. AbbVie finns i 175 länder och har cirka 48 000 medarbetare. I Skandinavien är vi cirka 330 medarbetare med kontor i Stockholm, Oslo och Köpenhamn. I alla tre skandinaviska länder placerar vi oss på Great Place to Works topplista över de bästa arbetsplatserna. Besök oss gärna på www.abbvie.se, Facebook @AbbVieSverige och Twitter @abbvie_se.

Presskontakt

Birgitta Björnek

Birgitta Björnek

Presskontakt External Affairs Manager Onkologi, neurologi och infektionssjukdomar +46706308793

AbbVie är ett forskande biopharmaföretag som utvecklar innovativa behandlingar mot svåra sjukdomar.

AbbVie är ett forskande biopharmaföretag som utvecklar innovativa behandlingar mot svåra sjukdomar. Vi flyttar fram gränsen för vad som är möjligt att uppnå med medicinsk behandling och förbättrar livet för människor som påverkas av sjukdom. Våra fokusområden är immunologi, neurologi, onkologi, virologi och ögonsjukdomar. AbbVie finns i 175 länder och har cirka 48 000 medarbetare. I Skandinavien är vi cirka 330 medarbetare med kontor i Stockholm, Oslo och Köpenhamn. I alla tre skandinaviska länder placerar vi oss på Great Place to Works topplista över de bästa arbetsplatserna. Besök oss gärna på www.abbvie.se, Facebook @AbbVieSverige, och Twitter @abbvie_se.

AbbVie
Hemvärnsgatan 9
171 29 Solna
Sweden