Gå direkt till innehåll
Tillsammans kan vi lösa framtidens hälsoutmaningar: Samskapande är en förutsättning för att uppnå FN:s Agenda 2030 mål om en hållbar vård och hälsa för alla

Pressmeddelande -

Tillsammans kan vi lösa framtidens hälsoutmaningar: Samskapande är en förutsättning för att uppnå FN:s Agenda 2030 mål om en hållbar vård och hälsa för alla

  • Partnerskap kring hur företagen inom life science bidrar till FN:s Agenda 2030 presenteras på LIF webinar den 23 november 2020
  • AbbVie lyfter fram hur vi bidrar till samhället genom att samskapa Möjligheternas Dag tillsammans med Ronald McDonald Barnfond och Convictus


AbbVie har valt att leda vägen och skapa värde för såväl människor som påverkas av sjukdom som hela vårt samhälle. Därför engagerar vi oss i en rad samhällsförbättrande initiativ tillsammans med flera aktörer i samhället. Ett exempel på detta är Möjligheternas Dag, ett årligt återkommande samhällsinitiativ, där vi har samskapat upplägget med viktiga samhällsaktörer så som Ronald McDonald Barnfond och Convictus.

Under detta fleråriga samhällsinitiativ har våra medarbetare bidragit med såväl praktiska som konceptuella insatser, allt från att måla, sätta upp tavlor, klippa häckar, städa lekstugor, lekrum och kök, rensa rabatter, putsa fönster samt bjuda familjerna och gästerna på en god lunch; till att hjälpa till med kommunikationsinsatser till Convictus gäster. Insatserna är behovsstyrda och syftar till att förbättra tillvaron för de familjer som vistas i de fem Ronald McDonald Husen eller gästar något av Convictus verksamheter.

– Samverkan, partnerskap och en gemensam målbild om ett bättre samhälle är viktiga verktyg för att skapa engagemang hos våra medarbetare en bättre tillvaro för sjuka barn och deras familjer samt för människor som lever i utsatthet, säger Theresia Bredenwall, External Affairs Director på AbbVie. Vi har även på ett globalt plan donerat pengar för att bygga ut och bygga nya Ronald McDonald Hus i USA, vilket har medfört att 240 000 fler nätter har kunnat erbjudas till sjuka barn och deras anhöriga.

Samverkan är en förutsättning för en hållbar vård och hälsa för alla. Att bana väg för nya lösningar tillsammans med olika aktörer inom hälso- och sjukvården, patienter, närstående, akademi och företag är en del av uppfyllandet av FN:s globala hållbarhetsmål, särskilt mål tre som fokuserar på att säkerställa hälsosamma liv och främja välbefinnande för alla i alla åldrar.

– I och med vårt samarbete med AbbVie har vi fått fin hjälp till verksamheten. AbbVie har både gått in och gjort praktiska arbeten på plats och även hjälpt oss med finansiering av bilar till vårt uppsök, säger Maria Dahlstedt, Verksamhetschef på Convictus.

Önskar du ta del av vårt och andra konkreta exempel på hur vi bidrar till att realisera Agenda 2030, så kan du anmäla din medverkan till webinariet den 23 november här.

Om AbbVie

AbbVie är ett forskande biopharmaföretag som utvecklar innovativa behandlingar mot svåra sjukdomar, med målet att flytta fram gränsen för vad som är möjligt att uppnå med medicinsk behandling och förbättra livet för människor som påverkas av sjukdom. Våra fokusområden är immunologi, neurologi, onkologi, virologi och ögonsjukdomar. AbbVie finns i 175 länder och har cirka 47 000 medarbetare. I Skandinavien är vi cirka 330 medarbetare med kontor i Stockholm, Oslo och Köpenhamn. Alla tre skandinaviska kontor placerar sig på Great Place to Works topplista över de bästa arbetsplatserna. Besök oss på abbvie.se; Facebook @AbbVieSverige och Twitter @abbvie_se.

Om Ronald McDonald Barnfond

Ronald McDonald Barnfond är en ideell insamlingsstiftelse med 90- konto som strävar efter att bygga familjeboenden i hemlik miljö i form av Ronald McDonald Hus vid samtliga svenska sjukhus som bedriver högspecialiserad barnsjukvård. Ronald McDonald Barnfond samlar nu in pengar för att bygga Sveriges sjätte Hus. Målet för Ronald McDonald Barnfond är att alla sjuka barn ska erbjudas möjligheten att ha sin familj nära då de vistas på ett sjukhus långt hemifrån för specialist-behandling under en kortare eller längre tid. Idag finns fem stycken Ronald McDonald Hus i Sverige som totalt 50 000 familjer har bott på. Här får barnen landa efter en lång dag på sjukhuset och vara med föräldrar, syskon och andra familjer om befinner sig i samma situation.

Om Convictus

Convictus är en öppen dörr mot gatan och en länk in i samhället. I vårt arbete med utsatta människor fokuserar vi särskilt på frågor om hemlöshet, beroende och hälsa för att motverka socialt utanförskap. Inom området hälsa stöttar vi våra gäster med rådgivning inom hiv, hepatit C och andra vanligt förekommande hälsoproblem för gästgruppen.

Vi är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som bedriver verksamhet i flera områden i Stockholm sedan mitten av 80-talet. Convictus har tre dagverksamheter, ett natthärbärge för kvinnor från EU- och tredjepartsländer, uppsökande verksamhet och ett hälsocenter för dem som är alkohol- och drogfria. Vi har dagligen ca 250 gäster i våra verksamheter.

För mer information kontakta:

Theresia Bredenwall, kommunikationsdirektör, tel:08- 684 44 600, e-post: theresia.bredenwall@abbvie.com

Birgitta Björnek, External Affairs Manager, 08-684 44 600, e-post: birgitta.bjornek@abbvie.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om AbbVie

AbbVie är ett forskande biopharmaföretag som utvecklar innovativa behandlingar mot svåra sjukdomar, med målet att flytta fram gränsen för vad som är möjligt att uppnå med medicinsk behandling och förbättra livet för människor som påverkas av sjukdom. Våra fokusområden är immunologi, neurologi, onkologi, virologi och ögonsjukdomar. AbbVie finns i 175 länder och har cirka 47 000 medarbetare. I Skandinavien är vi cirka 330 medarbetare med kontor i Stockholm, Oslo och Köpenhamn. Alla tre skandinaviska kontor placerar sig på Great Place to Works topplista över de bästa arbetsplatserna. Besök oss gärna på www.abbvie.se, Facebook @AbbVieSverige och Twitter @abbvie_se.

Presskontakt

Theresia Bredenwall

Theresia Bredenwall

Presskontakt Government and External Affairs Director Företagsnyheter, forskning och utveckling +46 8 684 44 600
Birgitta Björnek

Birgitta Björnek

Presskontakt External Affairs Manager Onkologi, neurologi och infektionssjukdomar +46706308793

AbbVie är ett forskande biopharmaföretag som utvecklar innovativa behandlingar mot svåra sjukdomar.

AbbVie är ett forskande biopharmaföretag som utvecklar innovativa behandlingar mot svåra sjukdomar. Vi flyttar fram gränsen för vad som är möjligt att uppnå med medicinsk behandling och förbättrar livet för människor som påverkas av sjukdom. Våra fokusområden är immunologi, neurologi, onkologi, virologi och ögonsjukdomar. AbbVie finns i 175 länder och har cirka 48 000 medarbetare. I Skandinavien är vi cirka 330 medarbetare med kontor i Stockholm, Oslo och Köpenhamn. I alla tre skandinaviska länder placerar vi oss på Great Place to Works topplista över de bästa arbetsplatserna. Besök oss gärna på www.abbvie.se, Facebook @AbbVieSverige, och Twitter @abbvie_se.

AbbVie
Hemvärnsgatan 9
171 29 Solna
Sweden