Gå direkt till innehåll
96 procent av AbbVie Sveriges medarbetare anser att företaget är ett ”Great Place to Work”

Pressmeddelande -

96 procent av AbbVie Sveriges medarbetare anser att företaget är ett ”Great Place to Work”

AbbVie rankas nu som Sveriges 11e bästa arbetsplats i Great Place to Works medarbetar-undersökning 2022. Placeringen är ett resultat av AbbVies medarbetares åsikter om hur det är att arbeta på AbbVie inom fem viktiga områden; trovärdighet, respekt, rättvisa, stolthet och kamratskap. Totalt ger AbbVies medarbetare företaget ett tillitsindex på 92 procent, 95 procent känner sig stolta över att arbeta på AbbVie och 94 procent uppskattar samarbetet med sina kollegor. Vidare känner sig 96 procent stolta över att rekommendera AbbVies produkter och 97 procent känner sig stolta över hur AbbVie bidrar till samhället. Totalt anser 96 procent av AbbVies medarbetare att företaget är ett ”Great Place to Work”.

– I år fyller AbbVie 10 år och det betyder att vi i tio år har fokuserat på att skapa värde för våra medarbetare genom att ha som mål att bli den bästa arbetsplatsen. Genom att prioritera vår kultur och låta den gå hand i hand med vår affärsverksamhet har vi kunnat göra större skillnad för de vi finns här för – personer som påverkas av svår sjukdom, säger Linn Mandahl, vd för AbbVie Skandinavien.

– Vi har fortsatt att ha vårt kulturrecept bestående av 7 viktiga ingredienser som en ledstjärna i detta arbete. I år har vi lagt än större vikt vid mångfald, med målet att alla ska känna att de kan vara sig själva och känna tillhörighet – och använda just sin unika sin personlighet för att nå vårt mål – att göra skillnad för patienter, säger Linn.

– Ytterligare en satsning vi har initierat är att förstärka vårt bidrag som samhällsaktör, genom att tydligare koppla vår verksamhet till FNs globala mål för en bättre värld. I detta arbete har vi också tydliggjort vikten av den inre personliga utvecklingen som medarbetare och ledare, för att vara en konstruktiv kraft i samhället. I det arbetet samskapar vi med andra aktörer som strävar mot samma mål, bland annat det svenska initiativet Innerdevelopmentgoals.org och vår egen industriorganisation LIF. Vi vet att de bästa lösningarna finner vi tillsammans, och därför samverkar vi med en rad aktörer i samhället för att uppnå detta, konstaterar Linn.

Sedan fyra år tillbaka är vi också en skandinavisk organisation och resultatet visar lika starka resultat i alla tre länderna.

Ingredienserna i Kulturreceptet är en färskvara, och därför jobbar AbbVie nu vidare strategiskt, långsiktigt och fokuserat för att fortsätta att vara en av Sveriges och Skandinaviens bästa arbetsplatser. Vi delar också gärna med oss av vårt Kulturrecept om vi kan inspirera fler.

Kontakt

För ytterligare information eller för att ta del av vår Kulturbok, kontakta gärna: Theresia Bredenwall, External Affairs Director, AbbVie Skandinavien, 072-718 3223, theresia.bredenwall@abbvie.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om AbbVie

AbbVie är ett forskande biopharmaföretag som utvecklar innovativa behandlingar mot svåra sjukdomar. Vi flyttar fram gränsen för vad som är möjligt att uppnå med medicinsk behandling för att förbättra livet för människor som påverkas av sjukdom. Våra fokusområden är immunologi, neurologi, onkologi, virologi och ögonsjukdomar. AbbVie finns i 175 länder och har cirka 50 000 medarbetare. I Skandinavien är vi cirka 330 medarbetare med kontor i Stockholm, Oslo och Köpenhamn. I alla tre skandinaviska länder placerar vi oss på Great Place to Works topplista över de bästa arbetsplatserna. Besök oss gärna på www.abbvie.se, Facebook @AbbVieSverige,och Twitter @abbvie_se.

Kontakter

Theresia Bredenwall

Theresia Bredenwall

Presskontakt Government and External Affairs Director Företagsnyheter, forskning och utveckling +46 8 684 44 600

AbbVie är ett forskande biopharmaföretag som utvecklar innovativa behandlingar mot svåra sjukdomar.

AbbVie är ett forskande biopharmaföretag som utvecklar innovativa behandlingar mot svåra sjukdomar. Vi flyttar fram gränsen för vad som är möjligt att uppnå med medicinsk behandling och för att förbättra livet för människor som påverkas av sjukdom. Våra fokusområden är immunologi, neurologi, onkologi och ögonsjukdomar. AbbVie finns i 175 länder och har cirka 50 000 medarbetare. I Skandinavien är vi cirka 330 medarbetare med kontor i Stockholm, Oslo och Köpenhamn. I alla tre skandinaviska länder placerar vi oss på Great Place to Works topplista över de bästa arbetsplatserna. Besök oss gärna på www.abbvie.se, Facebook @AbbVieSverige, och X (tidigare Twitter) @abbvie_se.

AbbVie

Hemvärnsgatan 9
171 29 Solna
Sweden